CIASTA - PROPOZYCJE:

 

Serniki -warianty: mocca, wiedeński, w czekoladzie, z brzoskwiniami, seromak

 

Szarlotki - tradycyjna, z bezą

 

Józefinkakruche ciasto z bezą i płatkami migdałowymi,

przekładane bitą śmietaną i warstwą galaretki z owocami

 

Ciasto ucierane z owocami sezonowymi

 

Królewskie- ciasto miodowe przekładane mlecznym kremem waniliowym

 

Orzechowe- biszkopt orzechowy przekładany masą cappuccino

 

Słonecznikowe- biszkopt czekoladowy przekładany masą kajmakową z prażonym słonecznikiem

 

Belgijskie - ciasto mocno czekoladowe z pokaźną warstwą ganaszu czekoladowego

 

Ale ciacho - ciasto czekoladowe z masą jogurtową i musem z truskawek(ciasto sezonowe)

 

Ciasto z musem czekoladowym, wiśniami i warstwą bitej śmietamy

 

Ciasto z musem z białej czekolady i musem truskawkowym

 

Śliwka w czekoladzie- ciasto czekoladowe z masą na bazie żółtek i śmietany z suszonymi śliwkami w polewie czekoladowo-orzechowej

 

Biszkopt z galaretką i z owocami

 

Ananasowiecbiszkopt z kremem na bazie soku z ananasów i bezą kokosową, bez mleka

 

Ciasto marchewkowe "Pychotka"

 

3-Bit

 

Sernik na zimno z owocami

 

Jogurtowiec

 

Piernik staropolski na miodzie

 

Karpatka

 

Napoleon - wiele cienkich blatów ciasta przekładanych delikatnym kremem budyniowym

 

Krówka

 

Rodzynkowiec - biszkopt przekładany czarną porzeczką z kremem i rodzynkami nasączonymi alkoholem w polewie czekoladowej

 

Tiramisu

 

Etno - ciasto mocno czekoladowe przekładane masą jogurtową o smaku pomarańczowym wykończone galaretką z miąższem z pomarańczy

 

Makowiec

 

Mazurki

 

Porzeczkowiec -biszkopty z warstwą czarnej porzeczki i bitej śmietany

 

Drożdżowe - z kruszonką, z owocami

 

Tarty ze świeżymi owocami (sezonowo)

 

Babka piaskowa